MMA Handschoenen - Welke zijn het meest geschikt voor mijn MMA trainingen?!

Introductie MMA Handschoenen

MMA Handschoen: Bij het uitoefenen van je MMA training heb je MMA handschoenen nodig. Deze handschoenen zijn een stuk kleiner dan bokshandschoenen, wegen een stuk minder en hebben veel minder padding. Daarnaast hebben MMA Handschoenen ook een open einde bij de vingers waardoor je de vingers kunt blijven gebruiken om je tegenstander of trainingspartner goed vast te kunnen pakken. Je ziet dan vaak ook dat de duim helemaal vrij is en een MMA handschoen erg buigbaar is. Aan de MMA Handschoen is in de loop der tijd ook erg veel veranderd. Er wordt meer en meer gelet op de materiaalkeuze, De sluiting en de padding. Hierdoor voelen de hedendaagse MMA handschoenen een stuk beter aan dan de MMA handschoenen van bijvoorbeeld tien jaar terug.

Het verschil tussen goedkope en de duurdere MMA Gloves

Het verschil: Het verschil tussen de goedkopere en de duurdere MMA handschoen is op het eerste gezicht niet te zien echter als je ze aantrekt voel je zeker verschil. Denk hierbij aan een betere pasvorm, dubbele sluiting om je pols en een hele andere vorm van padding in de handschoen. Laat je altijd goed adviseren door een expert of je trainer voordat je MMA handschoenen koopt of stuur even een mail naar [email protected], wij hebben jarenlange ervaring in de vechtsport en willen u graag helpen bij het maken van een keuze!

Tips om de juiste keuze te maken

Tips: In tegenstelling tot Bokshandschoenen gaan MMA Handschoenen niet op gewicht maar op maat. De meeste MMA handschoenen hebben een gewicht van 4 oz wat tevens ook het officiële wedstrijdgewicht voor een MMA glove is.

S/M  De maten S/M zijn geschikt voor kinderen, dames en mannen tot 75 kg.

L/XL  De Maten L/XL zijn het meest geschikt voor heren die boven de 75 kg. wegen en een redelijk tot grote hand hebben.

Let wel op:  Er is vaak niet genoeg ruimte voor bandage bij een MMA handschoen. Zorg er dus voor dat de gloves goed aansluiten op je hand. Teveel ruimte zorgt vaak voor kapotte knokkels doordat de handschoenen teveel schuring veroorzaken bij je knokkels.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een MMA Handschoen?

Leder of kunstleder:  Je hebt keuze uit echt lederen of kunstlederen MMA Handschoenen. Afhankelijk van de intensiteit, het gebruik en de gebruiker kun je ervoor kiezen om echt lederen mma handschoenen te gebruiken . Deze gaan veel langer mee en de kwaliteit van de handschoenen zijn vaak een stuk beter dan de kunstlederen versies. Echter train je bijvoorbeeld twee keer in de week MMA dan kun je ook prima uit de voeten met een kunstlederen variant.

Dikte van de padding:  De dikte van de padding is wel erg belangrijk! Wil je de handschoenen ook gaan gebruiken voor het sparren dan adviseren wij om 8 ons MMA handschoenen te kiezen. Deze hebben een aanzienlijk dikkere padding wat ervoor zorgt dat je trainingspartner minder snel geblesseerd raakt of een blauw oog krijgt omdat vier ons bokshandschoenen niet heel erg prettig voelen als ontvangende partij tijdens het sparren.

De sluiting:  De sluiting van een MMA handschoen is ook een klein detail waar je op kan letten bij het kopen van je nieuwe MMA handschoenen. Verschillende fabrikanten hebben andere sluitingen. De meest voorkomende sluiting is de langere band met klittenband aan het uiteinde van de handschoen die je om je pols trekt die voor versteviging en stevigheid zorgt. Andere varianten zijn bijvoorbeeld sommige modellen van Hayabusa, die hebben een dubbele sluiting die je in tegengestelde richting vastmaakt waardoor je pols een goede versteviging heeft en de handschoen lekker strak aanvoelt.

Om uw keuze wat makkelijker te maken

 • MMA Handschoenen voor iedereen
 • Kwalitatief de beste MMA handschoenen
 • MMA Handschoenen voor bij het sparren
 • Ons gehele assortiment aan MMA Handschoenen

 • Ons gehele assortiment aan MMA Handschoenen
 • Onze Merken

 • Pride or Die
 • Vechtsportartikelen
 • Booster & Twins
 • Bad Boy kleding
 • RDX Sports
 • Phantom Atletics
 • Voor meer informatie of vragen kunt u altijd een mail sturen naar Inf[email protected] Wij helpen u graag verder bij al uw vragen!
  ©2020 Fightgloves.nl