Bandage - Wat is het nut en hoe doe ik bandages goed om?

Waarom moet ik bandage omdoen?

Waarom Bandage voor het kickboksen of Boksen?:  Bandages zijn een essentieel onderdeel van boksen en het kickboksen. Bandages beschermen immers het belangrijkste wapen van een vechter, zijn of haar Handen! Het is dan ook erg belangrijk om bandages te gebruiken tijdens het beoefenen van de vechtsport. Bandages zorgen voor beschermen aan je handen en polsen, zorgen ervoor dat je bokshandschoenen beter aansluiten op je handen en kunnen het zweet opvangen dat vrijkomt tijdens het boksen of kickboksen, hierdoor hebben ook je bokshandschoenen een langere levensduur.

Waarom zorgen bandages voor minder kans op blessures?

Blessurepreventie: Bandages geven steun aan de handen, vingerkootjes en handwortelbeentjes en zorgen voor minder kan op blessures. Zij geven steun aan de pols en voorkomen ontwrichtingen van de duim en de vingers. Bandages geven je een stuk meer zekerheid doordat je vuist en pols een stuk steviger aanvoelt. Hierdoor kun je je beter focussen op je stootkracht. Echter zorgen bandages niet voor een grotere stootkracht. Boks bandages dienen uitsluitend ter bescherming van de handen en polsen.

Welke soorten bandages bestaan er?

 Er Zijn verschillende soorten boks bandages. Het is belangrijk om een bandage te zoeken die het beste bij jou past. Bekijk wat het beste bij de grootte van je hand en het soort vechtsport dat je doet past.

Katoenen Wraps:  Kantoenen bandages zijn een erg goede keus voor je dagelijkse training. Katoenen wraps worden het meest gebruikt en zijn te verkrijgen in vele kleuren. Aan het eind van deze bandages vind je vaak een klittenband sluiting. Katoenen bandages zijn tevens de voordeligste optie.

Mexicaanse wraps:  Mexicaanse wraps lijken erg veel op de degelijke katoenen wraps echter zijn deze wraps ingeweven met elastische vezels zodat deze sneller de vorm van je hand aannemen. Echter zijn deze een stukje minder duurzaam als de katoenen wraps. Echter toch een hele goede wrap om te gebruiken tijdens de trainingen.

Gel Wraps:  In tegenstelling tot de bovenstaande wraps hoef je de Gel wraps niet om je polsen te wikkelen. Deze trek je aan zoals je een MMA handschoen zou aantrekken. Door de Gel padding worden je knokkels beter beschermd en heb je dus minder kans op blessures. Deze vorm van bandage is echter wel iets duurder dan de reguliere bandages maar zijn wel heel erg lekker om te gebruiken tijdens de bokstrainingen. Gel wraps bieden tevens een goede ondersteuning aan je polsen door de extra lange katoenen sluiting bij de polsen.

Wedstrijd wraps:  Deze vorm van bandage wordt eigenlijk alleen gebruikt tijdens wedstrijden en is niet praktisch om te gebruiken tijdens je dagelijkse trainingen. Wedstrijd bandage bestaat uit gaas en tape en wordt aangebracht door je verzorger of trainer/coach voor je wedstrijd. Door deze vorm van bandage voelen je vuisten vaak als steen en zijn je handen, knokkels en polsen erg goed ingetapet om heftige blessures aan je knokkels, handen of polsen tijdens het vechten te voorkomen.

Bandage Tips

Het moet goed aanvoelen:  Je hand is relaxed wanneer je geen vuist maakt echter zodra je een vuist maakt dan gaat de bandage strakker om je vuist zitten. Krijg je na 30 minuten last van je handen of worden je vingers wit dan zit het waarschijnlijk te strak. Er zijn zo veel goede manieren om je hand in te wrappen. Het belangrijkste is dat het goed voelt, dat is het enige wat telt.

Strakke pols vs Losse pols:  Sommige vechters hebben hardere directe stoten en zullen zich meer richten op de ondersteuning voor de pols. Sommige vechters gebruiken zelfs één laag tape om de polsen voordat ze de bandage omdoen voor een hardere rechte directe. Andere vechters gebruiken minder bandage om hun polsen zodat er meer flexibiliteit om de pols zit om harde hoeken en uppercuts te maken.

Professionele vechters:  Veel Profs wrappen hun handen en polsen een beetje anders. Deze gebruiken extra padding voor hun knokkels en gebruiken langere bandages om de perfecte ondersteuning te creëren. Ze hebben dit nodig omdat ze vaak zo verschrikkelijk hard slaan en blessures willen voorkomen.

Hoe kan ik bandage het beste omdoen?

Ons gehele assortiment aan handbescherming en bandages:

Onze Merken

 

 

Voor meer informatie of vragen kunt u altijd een mail sturen naar [email protected] Wij helpen u graag verder bij al uw vragen!

©2020 Fightgloves.nl